Oktober - Groot Barghs Dictee

(wanneer) Do 25 okt. aanvang 20.00 u.
(waar) St. Oswaldus Gilde Oude Doetinchemseweg 61 7038 BG Zeddam

Geplaatst op zondag 3 december 2017 om 21:52 — Laatst bijgewerkt op woensdag 17 oktober 2018 om 11:12

Donderdag 25 oktober 2018 aanvang 20:00 uur in St. Oswaldus Gilde Oude Doetinchemseweg 61 7038 BG Zeddam.
Entree: voor leden HKB vrij; niet leden € 2,50

De dialekwarkgroep van de Heemkundekring Bargh neudig ow uut um te lere schrieve in ow eige taal. Veur 't Barghs dialek hantere wi-j de spelling volges 't WALD, het Woordenboek van Achterhoekse en Liemerse Dialecten.
Wie 't dialek niet allenig sprik, maor ook kan schrie:ve, wudt zich nog meer bewus van de biezundere schoonheid van onze streektaal. 'n Uniforme spelling drig bi-j tut 't behold en de aoverdrach van 't dialek aan toekomstige generaties. Gi-j vindt alle informatie aover de WALD-spelling op onze website heemkundekringbergh.nl/.../dialect/wald-spelling/
De aovend confronteert ow op 'n aangename manier met de basisregels van de dialekspelling. De spanning van 't spelle zal worre onderbraoke deur de luchtige dialekmuziek van 't duo Fris van de Draod en de lyrische tekste van streektaalzanger André van Gessel.
Wie zol 't lukke um onder de 10 spelfoute te blie:ve? 'n Deskundige jury onder leiding van de winnaar van 't Oost-Gelders Streektaaldicteee 2018, Toon Hebing, zal heur bevindinge bi-j de priesuutreiking aan het eind van de aovend bekend make.

Tekst: Frits Frauenfelder en Antoon Berentsen