HKB Kaderbijeenkomst juni 2018

Geplaatst op zondag 3 juni 2018 om 16:45

Kader-bijeenkomst, het klinkt wat onwennig en eigenlijk zijn we als HKB nog zoekende naar de betiteling van de groep met de vertegenwoordigers van de diverse (veld)werkgroepen en het het bestuur. Mocht u ideen hebben, laat het ons weten.
Deze groep bij periodiek bij elkaar om zaken te delen die spelen tussen en rond de (veld)werkgroepen.

2 juni 2018 was de bijeenkomst in De Gracht te 's-Heerenberg en werden een aantal zaken besproken rond de aanstaande verhuizing naar het Nije Raethuys, mogelijkheden van boekenverkoop, bezetting van de groepen en initiatieven voor de verdere samenwerking van de groepen.

Aan het einde van de bijeenkomst sluitend werd er een tweetal presentatie gegeven die een gezonde discussie tot gevolg hadden. De eerste presentatie ging over het initiatief binnen de veldwerkgroep 's-Heerenberg-Lengel over het gestructureerd opslaan van heemkundig interressante gegevens op coordinaat (vlaggetje op de kaart) en deze dan ook weer te kunnen presenteren aan gebruikers. Het ideaal is daarbij om de data - net als bij Berghapedia - vrij toegankelijk te maken.
De tweede presentatie ging voor de digitalisering en structuring van foto's, scans en films. daarbij werd ook toegelicht welke initiatieven er nu genomen worden voor de definitieve pakketkeuze.

Aansluitend konden de werkgroepleden een bezoek brengen aan het Nije Raethuys waar nog het e.e.a. aan moet gebeuren ... (zie nieuwsbericht)

Tekst: Robert Bennink
Beeld: Ed te Pas

Deel deze pagina
Canon van BerghLid worden van de HKB?'t Raethuys
Bestel hier »