Hoe goed kent u Bergh 2018

Geplaatst op zaterdag 24 maart 2018 om 14:57

Donderdag 23 maart 2018 was de aftrap van de eerste 'Hoe goed kent u de voormalige gemeente Bergh?'.

Op de locatie 'hotel 't Heuveltje' in Beek werd werden de deelnemers ontvangen voor de allereerste HKB quiz die de kennis test die men heeft van de voormalige gemeente Bergh. Onder de bezielende leiding van quizmaster Frits Frauenfelder werden de deelnemers onderworpen aan een 50-tal vragen die betrekking hadden over een verscheidenheid aan aspecten betreffende de voormalige gemeente Bergh.

Er waren wel links en rechts opmerkingen over het benoemen van alle caranavalsverenigingen, maar Frits vond dat als je er 1 noemt je ze ook allemaal langs moet laten komen. Ook de benoeming van de diverse molens binnen Bergh bleek een hele opgave.
De quizmaster hielt er een goed tempo op na en dat zorgde af en toe wel voor het verzoek om 1 of meerdere vragen terug te gaan. Het was niet geheel duidelijk of het echt te snel ging of dat een vorm van baldadigheid van sommige deelnemers was.

Voor de beoordeling van de antwoorden was de buurman/buurvrouw verantwoordelijk en nadat alle antwoorden gegeven - en vaak ook wel bediscussieerd - waren was het podium bekend.
De top-3 van de quiz krijgt op een later stadium nog een certificaat uitgereikt en heeft natuurlijk al de eeuwige roem.

Helaas was de opkomst wat minder dan verwacht, maar misschien had dit met de nog redelijke onbekendheid van deze HKB activiteit te maken of door het samenvallen met het 'Oost Gelders Streektaal Dictee' in Hummelo.

Tekst: Robert Bennink
Beeld: Robert Bennink

Deel deze pagina