Werkgroepen

Activiteiten

De Activiteitengroep zorgt elk jaar weer voor een gevarieerd programma voor leden en niet-leden.

Archeologiegroep

De werkgroep Archeologie van de Heemkundekring Bergh bestaat sinds 2007 en heeft de belangrijke taak om behulpzaam te zijn bij het veiligstellen van ons bodemarchief in Montferland.

Bestuur

Het bestuur bestond, en bestaat uit stuk voor stuk enthousiastelingen die, met een groot hart voor cultuur en historie, de kar van de grootste vereniging van Montferland. Hieronder een overzicht van de samenstelling van het bestuur door de jaren heen.

Dialect werkgroep (Dialek warkgroep)

Dialectgroep werkgroep houdt zich bezig met het "dialek" dat in het Berghse land wordt gesproken. >>>

Foto- en filmgroep

De Foto- en Filmgroep legt hedendaagse gebeurtenissen vast en brengt daarnaast geschreven geschiedenis weer tot leven >>>

Informatie

De werkgroep "Informatie" van de Heemkundekring Bergh verzorgt de digitale faciliteiten van de vereniging.

Midwinterhoorngroep

Een midwinterhoorn is een houten blaasinstrument dat van oudsher veel bespeeld wordt in Oost-Nederland en het aangrenzende Duitse Munsterland en Nedersaksen. De Heemkundekring Bergh heeft een werkgroep Midwinterhoorn. Ze maken midwinterhoorns, spelen erop en geven cursussen in het maken ervan.

Redactie Old Ni-js

De redactie van Old Ni-js buigt zich over de inhoud van het verenigingsblad dat 3 maal per jaar verschijnt.

Veldwerkgroepen

In de verschillende kernen van de voormalige Bergh zijn "veldwerkgroepen" actief die oudheidkundig materiaal, in de ruimste zin des woords, verzamelen en documenteren.

Wij kunnen voor alle groepen versterking gebruiken. U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier Lid Werkgroep, via het contactformulier of de contactgegevens.