Dialectaovend 2022

(wanneer) Donderdag 17 november 2022, 19:30u
(waar) 't Raethuys Trouwzaal, Hofstraat 1, 7041AD 's-Heerenberg

Geplaatst op zondag 15 mei 2022 om 17:11 — Laatst bijgewerkt op vrijdag 11 november 2022 om 12:25

De Dialectwerkgroep presenteert eur ‚drietrapsraket’ rondum ’t Barghs dialect:

  1. digitalisatie van ’t woordeboek ’n Trop Barghse Weurd,
  2. de Grammatica van ’t Barghs en
  3. de Cursus Barghs.

En dat allemaol met verhale, muziek en völ inbreng van ’t publiek.

De aovend vindt plaats in ’t Raodhuus, ‘t heemkundehuus van de HKB, an de Hofstraat 1 in ’s-Heerenbarg. Gi-j bunt welkom vanaf 19:30 uur.

De dialectwerkgroep van de Heemkundekring Bergh presenteert op donderdag 17 november vol trots haar dit jaar tot stand gekomen ‘drietrapsraket’. Die bestaat uit digitaal woordenboek van het Barghs, het boek “Grammatica van het Barghs” en de online Cursus Barghs.

Daarmee laat de werkgroep aan de liefhebbers van de streektaal zien dat dialect een taal is, waarop je trots kunt zijn en die je zelfs kunt leren als je er niet mee opgegroeid bent. De bezoekers van de avond maken kennis met de veelheid van activiteiten die door de werkgroep worden ondernomen.

Ze worden niet alleen getrakteerd op dialectverhalen en muziek -door het duo Fris van de Draod uit Zeddam-, maar kunnen ook actief meedoen. Hun kennis en ervaring met het eigen dialect is zeer welkom. De werkgroep verzamelt graag woorden en verhalen die zij dan weer oppoetst en verspreidt.

De avond vindt plaats op donderdag 17 november van 19:30 tot 22:00 uur in de trouwzaal van het oude Raethuys, het heemkundehuus van de HKB, aan de Hofstraat 1 in ’s-Heerenberg.

Handig als u pen en papier meeneemt!

De toegang is gratis op basis van vol is vol i.v.m. de beperkte capaciteit!

Tekst: Antoon Berentsen

Deel deze pagina