Nr. 91 Old Ni-js 91

Geplaatst op vrijdag 31 juli 2015 om 12:00

De tweede Old Ni-js van dit jaar wordt de komende dagen gedrukt en verstuurd. Onze nieuwe voorzitter Edwin Zweers heeft de geschiedenis beschreven van ons gebied tijdens de Eerste Wereldoorlog. Voor Old Ni-js heeft hij deze publicatie bewerkt. Het resultaat is een prachtig artikel over een oorlog aan de grenzen van ons woongebied: 'Betonnen getuigen van een oorlog die nooit kwam - De Eerste Wereldoorlog in de regio Emmerik-Elten-Bergh'.

Henk Harmsen vult als schrijver in onze streektaal het gat op dat Alex Kersten heeft achtergelaten. Het artikel van zijn hand luidt: 'Onderwiezer moes örgel könne spölle'.

Rob Vister heeft zijn familiegeschiedenis opgeschreven: 'Familiegeschiedenis geslacht van Groenen’. De naam Van Groenen is bij ons vooral bekend van rechter Hendrick III van Groenen die betrokken was bij het proces Mechteld ten Ham.

Voor de liefhebbers en lezers in de zomer, recenseerde Antoon Berentsen enkele interessante streekboeken.

Betonnen getuigen van een oorlog die nooit kwam.

Betonnen getuigen van een oorlog die nooit kwam.

Voorzitter Edwin Zweers van de Heemkundekring Bergh heeft de geschiedenis beschreven van ons gebied tijdens de Eerste Wereldoorlog. Voor Old Ni-js heeft hij deze publicatie bewerkt. Het resultaat is een prachtig artikel over de oorlog aan de grenzen van ons woongebied.

Familiegeschiedenis geslacht Van Groenen.

Familiegeschiedenis geslacht Van Groenen.

Rob Vister heeft zijn familiegeschiedenis opgeschreven, de familie Van Groenen. Een naam die toch enkele bellen doet rinkelen.

Onderwiezer moes örgel könne spölle.

Onderwiezer moes örgel könne spölle.

Blij zijn we met de nieuwe dialectschrijver Henk Harmsen. Zo hoeven we geen dialect te missen in ons lijfblad.

Deel deze pagina