2016-10-20 HKB lezing: Uilen in de Achterhoek

Geplaatst op zondag 23 oktober 2016 om 15:35

Donderdag 20 oktober verzorgde Gejo Wassink van de Oehoewerkgroep Nederland voor de HKB in het Barghse Huus een hele interessante lezing over de Oehoe in de Achterhoek. Aan de hand van een duidelijke powerpointpresentatie voerde Gejo ons mee in het ‘land van de uilen’. De werkgroep houdt zich vooral bezig met inventarisatie, broedbiologisch- , voedsel-, ring- en zenderonderzoek.

Oehoekenner Gejo Wassink is medeoprichter van de Oehoe Werkgroep Nederland (OWN) en wordt als zodanig als autoriteit gezien waar het gaat om de oehoe. Hij verzorgde tientallen lezingen over deze uilensoort. Ook het verzamelen en uitwerken van onderzoeksresultaten behoort tot zijn werkzaamheden. Voor natuurliefhebbers is deze avond een mooie mogelijkheid om iets van deze bijzondere uilen, die er een geheimzinnige nachtelijke leefwijze op nahouden, te leren kennen.

Links: Website oehoe-werkgroep | Facebook oehoe-werkgroep | Wikipedia oehoe

mannetje in roestbook

Tekst: Marianne Verbeek

Deel deze pagina


Meer agendapunten »

Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »