2016-12-11 Nieuw op Berghapedia

Geplaatst op zondag 11 december 2016 om 15:36

Zoals eerder gemeld zijn we nu al meer dan een jaar bezig met het omzetten van Berghapedia naar een categorie-indeling [link]. Deze indeling is ook voor ons redelijk nieuw, maar stelt ons wel in staat om gegevens beter en flexibeler te combineren en koppelen.
Een van de zeer actieve auteurs en huisvaders van Berghapedia is Marcel Messing en hij heeft menig uurtje besteed aan deze omzetting en nu zijn alle pagina's van de Berghapedia van één of meerdere categorieën voorzien.

Hierdoor is het navigeren tussen verwante pagina's eenvoudiger geworden en hoeven nieuwe pagina's niet meer handmatig aan verwante pagina's gekoppeld te worden. Een vervolgstap is dat we de navigatie nog verder willen vereenvoudigen en verbeteren.

Marcel:

Inmiddels ben ik weer bezig met de pagina's van de Berghse dominees [Link] en het aantal rode namen (van dominees die nog geen pagina hebben) wordt steeds minder.
De nieuwste aanvullingen zijn in 's-Heerenberg die van dominee Zeydner [link] en in Zeddam die van de dominees van het begin van de vorige eeuw [link].

Groeten uit donker Helsinki,

Marcel

Categorieën

Vanuit hetgeen Marcel nu mee bezig is een voorbeeld van de toepassing van categorieën.

  • Categorie 'Godsdienst' [link]
    • Hieronder zijn zijn alle sub-categorieën (bovenaan) en direct gekoppelde pagina's (onderaan) zichtbaar
    • Sub-Categorie 'Dominees' [link] geeft sub-categorieën 'Dominees 's-Heerenberg', 'Dominees Zeddam', maar ook de sub-categorie 'Straten Dominees'
      • De Sub-categorie 'Dominees Zeddam' [link] geeft ons weer de mogelijkheid om alle gerelateerde pagina's te zien, maar ook om onderaan de pagina de categorie 'Zeddam' [link] aan te klikken en alles over Zeddam door te bladeren.
Categorie Godsdienst
Categorie Dominees
Categorie Dominees Zeddam
Categorie Zeddam

Tekst: Marcel Messing en Robert Bennink

Deel deze pagina


Meer agendapunten »

Canon van BerghLid worden van de HKB?'t Raethuys
Bestel hier »