2017-09-23 Update Berghapedia september 2017

Geplaatst op maandag 25 september 2017 om 14:44

De Verre Neef heeft weer niet stilgezeten en kan het volgende melden.

Ik ben bezig de lijst van heren en graven van Bergh verder aan te vullen (link: Graven_Van_den_Bergh). Hierbij krijgen ook telgen die geen regerend heer of graaf zijn geworden, de aandacht. Er is inhoudelijk veel overlap met de pagina Berghse bezittingen (link: Berghse_bezittingen), zodat die als vanzelf ook meer invulling krijgt.

Het is een hele klus die nog volop in behandeling is, maar een paar leuke dingen wil ik hier even melden. Dat zijn het pectorale van Ermgard van den Bergh uit ca. 1334 (link: Ermgard_van_den_Bergh) en de
wapensteen uit 1656 in een stuw bij Rijsbergen onder Breda (link: Breda)

Groeten,
Marcel

Tekst: Marcel Messing

Deel deze pagina


Meer agendapunten »

Canon van BerghLid worden van de HKB?'t Raethuys
Bestel hier »