Berghapedia update december 2018

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018 om 18:58

Het eind van het jaar nadert en voor ons als Heemkundekring Bergh is het een roerig en spannend jaar geweest. Mogelijk hoort u nu wat minder van ons, maar dat komt ook omdat een harde kern erg druk is met het inrichten van het Neije Raethuys.

Gelukkig zijn er ook mensen die dapper doorwerken en zoekend en speurend tegen interessante zaken rond de historie van de voormalige gemeente Bergh aan lopen.

Volgend jaar starten we vanuit het Neije Raethuys en zullen we meer nieuws te melden hebben. Fijne feestdagen en goede start van het nieuwe jaar.


Tip: Check in het hoofdmenu aan de linkerkant meteen even de laatste aanvullingen via de knoppen 'Nieuwe pagina’s', 'Nieuwe Bestanden' en 'Recente Wijzigingen'.

Marcel Messing

Marcel Messing (de Verre Neef) is op het Necrologium van Elten gestuit, een 15e-eeuws dodenboek dat Jan van Heek in 1925 heeft gekocht. (link)
Aan de hand van dit boek is hij nu bezig de lijst van abdissen van het Stift Elten verder in en aan te vullen. Zie hiervoor Berghapedia: Stift_Elten#Abdissen.

Deel deze pagina