Berghapedia update november 2018

Geplaatst op woensdag 14 november 2018 om 16:53

We zijn de afgelopen weken erg druk met de overhuizing van alle zaken van de oude locatie (Heemkundehuus) naar de nieuwe locatie (Neije Raethuys). Maar los daarvan zijn velen ook weer bezig om kennis van Bergh vast te leggen of te verbeteren.

Algemeen
De kaartjes op berghapedia worden langzaamaan omgezet van Google Maps naar Openstreetmap. Veel handwerk, maar het wordt nu opgepakt als 'stopwerk'.


Tip: Check in het hoofdmenu aan de linkerkant meteen even de laatste aanvullingen via de knoppen 'Nieuwe pagina’s', 'Nieuwe Bestanden' en 'Recente Wijzigingen'.

Gerard Kleinpenning

Gerard Kleinpenning is nog altijd druk doende alles van de familie Kleinpenning vast te leggen. Deze zijn ook voorzien van een eigen Categorie.

Antoine Booms

Antoine Booms is wat rustiger de laatste periode. We vermoeden dat zijn werk voor d'Olde Waskupen daar een directe relatie mee heeft.

Benny Schuurman

Benny Schuurman heeft wijzigingen doorgevoerd op de pagina van LJ Sliepenbeek.

Sharon Maandag

Sharon Maandag is nog altijd druk doende met foto's die wel toegevoegd zijn aan Berghapedia, maar op geen enkele pagina gebruikt zijn. het blijft lastig om te achterhalen of de foto overbodig is of dat deze per ongeluk ontkoppeld is geraakt. Samen met Marcel Messing wordt gekeken wat handig en handig werkt.

Marcel Messing

Marcel Messing heeft naast het aanvullen van Berghapedia ook een redactionele taak op zich genomen en 'masseert' de zaken die anderen hebben toegevoegd. Ook de nieuwere bewerkers worden met raad een daad ter zijde gestaan.

De Verre Neef is klaar met de pagina's over de graven van Hamaland. Daarna heeft hij de pagina van Jan van Heek aangevuld en in verband daarmee twee nieuwe pagina'sgemaakt over kastelen die Van Heek heeft laten restaureren: Kasteel Doornenburg en Kasteel Hernen Wie in 1969 al tv keek, zal deze kastelen herkennen.

De herfstkleuren zijn in Finland al voorbij. De herfst begint hier een maand eerder dan in Nederland, dus we hebben alleen nog kale takken en veel grauwe duisternis. Een triestere maand dan november is er hier in het noorden niet. In december brengt de sneeuw meestal al wat licht en daarna gaan de dagen weer lengen.

Tekst: Robert Bennink

Deel deze pagina
Canon van BerghLid worden van de HKB?'t Raethuys
Bestel hier »