Educatieproject Stadsmuseum Bergh

Geplaatst op dinsdag 22 augustus 2023 om 8:02

Stadsmuseum Bergh betrekt de jeugd van ’s-Heerenberg en omgeving bij de geschiedenis van stad en streek. Dit doen ze o.a. door Erfgoedlessen te geven aan leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Die erfgoedlessen – uitgewerkt met ondersteuning van onderwijsdeskundigen– bleken een succes. Helaas kwamen de coronajaren daartussen, maar in 2023 werd het project weer opgepakt. Bij deze erfgoedlessen worden de leerlingen actief betrokken, zodat ze na een korte inleiding afwisselend in het museum en buiten verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld het schrijven van een brief met een ganzenveer en een spel over verschillen en overeenkomsten tussen vroeger en nu Buiten worden er een aantal opdrachten uitgevoerd.

Na afloop van de Erfgoedles vindt er met de hele groep een evaluatie plaats en ook dit jaar waren leerlingen en hun onderwijzers weer enthousiast. Reden voor bestuur en medewerkers van het museum om hiermee ook in het volgende schooljaar weer mee door te willen gaan, dit keer uitgebreid met groep 6.

Link op Youtube, dit de nieuwste video van StadsTV Bergh

Tekst: Marianne Verbeek

Deel deze pagina