Even stilstaan bij Dodenherdenking 4 mei

Geplaatst op vrijdag 13 mei 2016 om 19:40

Bron: Stads TV Bergh

4 Mei jl. hebben we allemaal 2 minuten stil gestaan, om de gevallenen in de 2e WO te herdenken. StadsTV Bergh toonde vorig jaar een indrukwekkende video, waarin onze voorzitter Edwin Zweers en Bennie Heitkamp ons vertelden over de lotgevallen van pastoor Galema en kapelaan van Rooijen. Het geeft een beeld van de standvastigheid van deze geestelijken en laat zien hoe het onze Joodse inwoners tijdens de oorlog verging. Bennie Heitkamp vertelt hoe de synagoge, na de oorlog bij Hotel Heitkamp werd aangetrokken en er toen ongeveer uitzag. Aansluitend de herdenking op 4 mei (vorig jaar) bij het Oorlogsmonument De Goede Herder.

In aansluiting hierop het boek 'Martelaren van ‘s-Heerenberg' van W. Ramaekers

N.a.v. het overlijden van oud-pastoor Wim Ramaekers brengen we graag zijn boek ‘Martelaren van ’s-Heerenberg’ onder uw aandacht. Op 4 mei jl. herdenken we alle burgers en militairen, die waar dan ook ter wereld vermoord zijn of omgekomen zijn sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Rademaekers schreef het boek over de lotgevallen van de ’s-Heerenbergse pastoor Galema en kapelaan van Rooijen.
Beiden stierven in de zomer van 1942 in het concentratiekamp in Dachau. Ook aan kapelaan Hegge, die gelukkig alle ontberingen wel overleefde, wordt aandacht besteed. Dit boek staat in onze boekenkast en u kunt het op uw gemak inkijken. Het boek is ook te koop in ’t Heemkundehuus aan het Stadsplein. (maandagavond en vanaf 2 juni donderdagmorgen geopend)

Martelaren van 's-Heerenberg van W. Ramaekers.
Deel deze pagina


Meer agendapunten »

Canon van BerghLid worden van de HKB?'t Raethuys
Bestel hier »