Nieuw op Berghapedia

Geplaatst op vrijdag 25 december 2015 om 13:55

Benny Schuurman plaatste een artikel dat in het geïllustreerde maandblad Op de hoogte van februari 1917 (jaargang 14) stond over Burgers Dierenpark met als titel Een onbekend Dierenpark over Burgers Dierenpark in 's-Heerenberg.
"Wanneer men 's-Heerenberg binnen fietst over de hobbelige straatstenen van het kinderhoofdjestype in de hoofdstraat, vrijwel altijd even vuil. Wanneer men zich bovendien voldoende geërgerd heeft over de hier heersende, zo slecht bij ons volkstype passende platte Duitse pettenmode naast de Hollandse soldaten kepie....". Na deze weinig flatteuze woorden over 's-Heerenberg ziet de schrijver van het artikel ergens in de stad een bordje 'Zum Tiergarten’ 'Burgers Dierenpark' en maakt verder een leuk verslag van een bezoekje aan de dierentuin van Burgers.

Bij het artikel over Hotel Montferland heeft Benny foto's geplaatst van de huurders Hendrikus Booms en Johanna Berendsen.

Verre neef, Marcel Messing is druk bezig met zijn project over de graven van Bergh. De belangrijkste aanvullingen sinds de vorige Nieuwsbrief zijn de graven Albert en Oswald III en hun echtgenotes Madeleine en Maria Leopoldina. Via Maria Clara loopt de overgang naar Hohenzollern-Sigmaringen. En tenslotte Maria Elisabeth, markiezin van Bergen op Zoom.

Deel deze pagina
Canon van BerghLid worden van de HKB?'t Raethuys
Bestel hier »