Update Berghapedia 06-12-2021

Geplaatst op maandag 6 december 2021 om 19:18

Ook hier wil corona maar niet vertrekken, nog even en het is kerst en hebben we 2021 er al weer op zitten.

't Is hier ongeveer als bij jullie, alleen ligt hier al wél sneeuw (en is het dik -10). En ze hebben hier natuurlijk nog nooit van sinterklaas gehoord. Daar staat tegenover dat het vandaag Itsenäisyyspäivä is, Onafhankelijkheidsdag. Op 6 december 1917 werd Finland voor het eerst in zijn geschiedenis een onafhankelijk land. Daarom hebben wij vandaag vrij!


Antoon Berentsen vermeldde in zijn artikel in ON 108 over de Onbekende Zeddammer, dat diens broers ook gestudeerd hadden. Verre Neef was nieuwsgierig naar wát zij gestudeerd hadden en heeft dit uitgezocht. Daarbij kwam er achter dat ook een zus gestudeerd had én gepromoveerd was. De verhalen zijn te vinden via de pagina van hun vader Gerhard Jan Bruijel.

Een kennis attendeerde Verre Neef op de uitzending van Andere Tijden op 17 november. Gelukkig is die in Finland online terug te zien. In die uitzending wordt soldaat Span genoemd, die in mei 1940 op de Grebbeberg is gesneuveld. Zijn pagina is aangevuld met gegevens uit de uitzending en uit documenten die naar aanleiding daarvan zijn verkregen, Lambertus Bernardus Span.

Benny Schuurman maakte een foto van de wapens in de glas-in-loodramen in de burgemeesterskamer in Het Raethuys. Van elk is er nu een pagina:

Naar aanleiding van een vraag van de Historische Vereniging Ouderkerck op d’IJssel naar Gerrit van Dam die op de pagina van Sjaak van Bergen (Bernardus Jacobus van Bergen) wordt genoemd, leerde Verre Neef waar de stamboekgegevens van KNIL-miliairen te vinden zijn. (KNIL-militairen) Hun pagina's worden momenteel met die gegevens aangevuld.


Actieve gebruikers (in alfabetische volgorde):


Nieuwe gebruikers:

  • -

Tekst: Marcel Messing

Deel deze pagina