Update Berghapedia 12-05-2022

Geplaatst op donderdag 12 mei 2022 om 16:45 — Laatst bijgewerkt op zondag 15 mei 2022 om 17:03

In Finland is het eindelijk ook lente. De narcissen bloeien, de bonte vliegenvanger is terug, maar de tulpen wachten nog even en het blad aan de bomen is nog maar net uit de knop. Dat verandert helaas niets aan de oorlog in Oekraïne, die ertoe heeft geleid dat Finland dezer dagen zal beslissen een aanvraag voor het NAVO-lidmaatschap in te dienen. Dat is een even grote, zo niet grotere stap als de "Zeitenwende" van Olaf Scholz.

Ondertussen heeft Verre Neef naar aanleiding van het artikel van Kees Brok in Old Ni-js 106 over de wederopbouwarchitectuur een pagina over wederopbouwwoningen gemaakt. Daaraan gekoppeld is de categorie Wederopbouwwoningen.

Een andere nieuwe pagina is die over de kunstschilder A.L. Koster, die kon worden aangemaakt naar aanleiding van een vraag die via het contactformulier van de Heemkundekring binnenkwam.

Verder is de pagina over marechaussee Herman Ankoné aangevuld met gegevens en beeldmateriaal dat diens zoon Henk onlangs heeft aangeleverd.

Tot slot is ook de pagina over de in Stokkum geboren Kees Kreukniet aangevuld. Onze voorzitter Edwin Zweers stuurde Verre Neef een recent artikel over dit oorlogsslachtoffer, dat 77 jaar na zijn dood alsnog geïdentificeerd kon worden.

Met voorjaarsgroeten, Marcel


Meewerken aan Berghapedia?

Weet jij historische informatie over de voormalige gemeente Bergh en lijkt het je leuk om mee te helpen Berghapedia nog completer te maken, dan is dit misschien iets voor jou!

Voor geïnteresseerden hierin kunnen we in 't Raethuys een instructiebijeenkomst organiseren. Via de screens en de computers in de Thobenzaal kunnen we stap voor stap leren hoe het uploaden in zijn werk gaat. Er is ook een zgn. 'zandbak' waarin je wat kunt oefenen en spelen voordat het echte werk begint.

Lijkt het je leuk om ons hierbij te helpen, stuur dan via het contactformulier een berichtje met daarin je naam en je telefoonnummer met 'Nieuwsbrief' in het veld 'Bericht Voor*'. We nemen vervolgens contact met je op.

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om gelijk een account aan te vragen via Berghapdia.


Actieve gebruikers (in alfabetische volgorde):​


Nieuwe gebruikers:


Tekst: Marcel Messing

Deel deze pagina