Update Berghapedia 16-08-2022

Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2022 om 15:46

Verre Neef is de laatste tijd vooral bezig geweest met grensjagers, een groter project dat nog in uitvoering is. Frank te West gaf hiervoor de voorzet met zijn pagina over het pand Zeddamseweh 76 in 's-Heerenberg waar de commies Witteveen heeft gewoond. Toen Verre Neef daarop gegevens ging zoeken over andere Berghse commiezen, bleek dat de eerste commiezen gepensioneerde grensjagers waren. Een aantal jaren geleden heeft Wil Hermsen al het een en ander over grensjagers op Berghapedia gezet, maar nu is de pagina meer toegespitst op Bergh en uitgebreid met de individuele grensjagers.

Naar aanleiding van Hans Hegmans recente artikel over het observantenklooster in Elten in Old Ni-js 112 maakte Verre Neef daarover een pagina op Berghapedia Observantenklooster_Elten De pagina over het klooster in de Briemer kon worden aangevuld. Het was aangemaakt na Hans' artikel in Old Ni-js 110. (Mons_Calvariae)

Meewerken aan Berghapedia?
Weet jij historische informatie over de voormalige gemeente Bergh en lijkt het je leuk om mee te helpen Berghapedia nog completer te maken, dan is dit misschien iets voor jou!

Voor geïnteresseerden hierin kunnen we in 't Raethuys een instructiebijeenkomst organiseren. Via de screens en de computers in de Thobenzaal kunnen we stap voor stap leren hoe het uploaden in zijn werk gaat. Er is ook een zgn. 'zandbak' waarin je wat kunt oefenen en spelen voordat het echte werk begint.

Lijkt het je leuk om ons hierbij te helpen, stuur dan via het contactformulier een berichtje met daarin je naam en je telefoonnummer met 'Nieuwsbrief' in het veld 'Bericht Voor*'. We nemen vervolgens contact met je op.

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om gelijk een account aan te vragen via Berghapdia.


Actieve gebruikers in de afgelopen 30 dagen (in alfabetische volgorde):​


Nieuwe gebruikers:


Tekst: Verre Neef

Deel deze pagina