Update Berghapedia 20-07-2021

Geplaatst op dinsdag 20 juli 2021 om 20:54

Hallo Heemkundevrienden,

Verre Neef heeft de afgelopen zomerweken de meest uiteenlopende aanvullingen op Berghapedia geplaatst. Hier volgt een onvolledig overzicht.

De meest spraakmakende aanvulling staat wellicht op de pagina van Henricus Meurs, de eerste pastoor van Azewijn. Het blijkt dat hij bij een van zijn huishoudsters een kind heeft verwekt. Ook is er nu een pagina over Johannes Engberink, de laatste assistent van pastoor Meurs.

Nieuwe Azewijnse pagina's zijn verder die over het Verzetsmonument Azewijn en over Bernardina Aleijda Hoegen die 10.000 gulden heeft nagelaten voor de bouw van de tweede kerk in Azewijn. Ook voor andere Hoegens zijn pagina's nieuw aangemaakt of aangevuld.

Antoine Booms wees Verre Neef op de website https://www.oorlogslevens.nl/, zodat de pagina's van een aantal oorlogsslachtoffers zijn aangevuld of nieuw aangemaakt.
Wist u dat kapelaan Van Rooijen een graf heeft?

Verder kunnen genoemd worden:

Ook de pagina van oorlogsslachtoffer Wim Moorman is aangevuld, maar dan met gegevens verstrekt door zijn nichtje Inge Ketelaar-Moorman en de zoon van marechaussee Herman Ankoné. Diens pagina ook is aangevuld, net als die van Wims vader.

De pagina Kasteel Stevensweert is de vorige keer al gemeld (?). Nu in Old Ni-js 109 Antoon Berentsens artikel over Kasteel Annendaal is verschenen, zal Verre Neef de pagina Kasteel Annendaal aanvullen - zodra de postbode hem dit nummer heeft gebracht.

Losse onderwerpen zijn nog:

Hans Hakfoort is bezig de bewoningsgeschiedenis van de 's-Heerenbergse wijk B in te voeren. Er wordt nog gezocht naar de beste manier om dat te doen, zodat er nu naast Huisnummerconcordance 's-Heerenberg Wijk B ook Proef Wijk B is.
Ook heeft Hans pagina's gemaakt over een aantal banken:

Groeten,

Marcel


Heeft u informatie over het gebied van de voormalige gemeente Bergh? Laat het ons weten via het contactformuler of vraag een Berghapedia account aan en begin met het vastleggen van uw historie !
Vergeet niet dat datgene dat u weet vaak bij een ander niet bekend is.

Momenteel zijn er 6.733 artikelen en 8.211 bestanden beschikbaar in Berghapedia.


Actieve gebruikers in Berghapedia (alfabetisch)


Tekst: Marcel Messing en Robert Bennink

Deel deze pagina
Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »