Update Berghapedia 28-02-2023

Geplaatst op donderdag 2 maart 2023 om 20:05

Verre Neef gaat nog steeds verder met het doornemen van de dossiers van de Berghse oorlogsslachtoffers in het Nationaal Archief. Daarbij heeft hij bijzondere details achterhaald over het lot van de neven Theo Lenting en Antoon Lenting.

In de vorige update is de pagina over Hendrik Gademan al vermeld. Over hem en ook over de meeste van zijn kinderen is het een en ander toegevoegd.
Gademan was eigenaar van hotel-café-restaurant De Roos in Beek. Aan de hand van materiaal dat Bart Hendricksen van de Veldwerkgroep Beek/Loerbeek heeft aangeleverd, werkt Verre Neef tussendoor aan een grote revisie van de pagina over De Roos.
Als bijproduct daarvan is er al een pagina over Gademans voorganger Johan Michels. Over diens dochter de kunstschilderes Netty Michels was al een pagina. Die nu is aangevuld met wat gegevens en een selectie uit haar werk.

Een voorzet van Bart Hendricksen resulteerde in een pagina over Groot Broekhuizen en Herman Soeter.

Groeten,

Marcel


Nieuws


Meest actieve gebruikers in de afgelopen 30 dagen (in alfabetische volgorde):​


Nieuwe gebruikers:

  • Geen nieuwe gebruiker maar wel een bijzondere vermelding. Gebruiker Wilfriedli wilde weer bijdragen aan Berghapedia maar was én zijn loginnaam én zijn wachtwoord vergeten. Daarnaast had hij ook een ander emailadres gekregen dus resetten werkte ook niet meer. De beheerder heeft alles gereset en Wilfried kon aan de slag. Welkom terug Wilfried.

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan door een account aan te vragen via Berghapdia.


Tekst: Verre Neef

Deel deze pagina
Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »