Update Berghapedia 31-07-2020

Geplaatst op zaterdag 1 augustus 2020 om 17:29

Verre Neef heeft voor alle monumenten in Bergh een pagina gemaakt, zowel voor gemeentelijke- als voor de rijksmonumenten. Elk monument is, voor zover van toepassing, zowel via zijn naam of functie als via zijn adres te vinden.

Een flink aantal van deze pagina's is nog wat kaal, maar naar meer informatie wordt gezocht. Toevallig heeft Robert Bais, de nieuwe eigenaar van de pastorie in Kilder, de pagina van dit gemeentelijke monument onlangs aangevuld met een beschrijving van de architectuur van dit gebouw Pastorie_Kilder. Vergelijkbare informatie zal ook over andere monumenten worden gezocht.

Een gemeentelijk monument dat de Verre Neef verraste is de Kemnadesluis. Ook nu is Verre Neef weer op zijpaden beland en heeft pagina's gemaakt of aangevuld over de kinderen van Barend_Meijer Zwaab. Een van zijn zonen is geboren in het huis van Abraham Stern in 's-Heerenberg.

Verder is er nu een pagina over de tekenaar Abraham_de Haen. Op Berghapedia staan tekeningen van hem die eerder op Berghapedia en ook in Old Ni-js werden toegeschreven aan Cornelis Pronk.

Een laatste zijpad is een bekende Berghenaar uit lang vervlogen tijden, Petrus Montanus.

Groeten, Marcel


Heeft u informatie over het gebied van de voormalige gemeente Bergh? Laat het ons weten via het contactformuler of vraag een Berghapedia account aan en begin met het vastleggen van uw historie !
Vergeet niet dat datgene dat u weet vaak bij een ander niet bekend is.


Nieuwe pagina's:

Nieuwe bestanden:

Tekst: Marcel Messing en Robert Bennink

Deel deze pagina
Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »