Update Berghapedia april 2019

Geplaatst op zondag 5 mei 2019 om 15:30

In de maand April zijn er op ca 170 pagina's wijzigingen doorgevoerd en ook deze maand is de Verrre Neef koploper in het aantal wijzigingen. Het aantal nieuwe bestanden is beperkt tot 7, toegevoegd door Benny Schuurman en Verre Neef.

Heeft u informatie over het gebied van de voormalige gemeente Bergh? Laat het ons weten via het contactformuler of vraag een Berghapedia account aan en begin met het vastleggen van uw historie !
Vergeet niet dat datgene dat u weet vaak bij een ander niet bekend is.

Via de onderstaande links kunt u altijd zelf op zoek naar de laatste toevoegingen en wijzigingen.


Tip: Check in het hoofdmenu aan de linkerkant meteen even de laatste aanvullingen via de knoppen 'Nieuwe pagina’s', 'Nieuwe Bestanden' en 'Recente Wijzigingen'.

Eltenberg met ruïne Vitusabdij en Sint-Vituskerk

Marcel Messing (Verre Neef)

Bij de Oudheidkundige Verenging Didam is het jaarboek Oaver Diem 2019 verschenen. Hierin staat een artikel van Jan Beursken over de burgemeestersfamilie De Leeuw. Een lid van deze familie was H.A.B. de Leeuw, van 1938 tot 1953 burgemeester van Didam en daarna tot 1965 van Bergh. Het artikel vertelt natuurlijk vooral over zijn Didamse tijd, maar er staat genoeg om zijn pagina op Berghapedia aan te vullen. Dat heeft de Verre Neef op deze pagina voor u gedaan. En passant heeft hij ook de pagina's van De Leeuws opvolgers tot en met die van burgemeester Appel-De Waart aangevuld.

Dit was een zijsprongetje, waarna de Verre Neef is teruggekeerd naar de abdissen van het Stift Elten. De pagina van abdis Maria Francisca II is klaar, zodat er nog vijf abdissen te gaan zijn. Waar ik nog de aandacht op wil vestigen is het Vredener Hongerdoek van abdis Agnes van Limburg Stirum.

Tekst: Robert Bennink en Marcel Messing

Deel deze pagina
Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »