Update Berghapedia Maart 2019

Geplaatst op zaterdag 23 maart 2019 om 16:58

Het is even terug dat u een update van Berghapedia langs heeft zien komen. De inrichting van onze nieuwe thuisbasis, de opening en natuurlijk ook de carnaval hebben voor heel wat afleiding gezorgd, maar nu is er een update van de Berghse Wikipedia.

Marcel Messing (Verre Neef) heeft zich het minst af laten leiden is met de stip de groot-muteerder van Berghapedia. Dus aan alle andere gebruikers of zij die het willen worden: "Leg je eigen historie vast !"

Heeft u informatie over het gebied van de voormalige gemeente Bergh? Laat het ons weten via het contactformuler of vraag een Berghapedia account aan en begin met het vastleggen van uw historie !
Vergeet niet dat datgene dat u weet vaak bij een ander niet bekend is.

Via de onderstaande links kunt u altijd zelf op zoek naar de laatste toevoegingen en wijzigingen.


Tip: Check in het hoofdmenu aan de linkerkant meteen even de laatste aanvullingen via de knoppen 'Nieuwe pagina’s', 'Nieuwe Bestanden' en 'Recente Wijzigingen'.

Marcel Messing (Verre Neef)

Vanuit het hoge noorden groet ik en naar buiten kijkend kan ik u melden: nee, de sneeuw is nog niet weg. Sinds deze week vallen er al wel gaten in het witte dek, maar het zal nog wel een week of zo duren voor alles weg is. Sinds midden December is alles wit, dus het wordt tijd.

De Verre Neef heeft heeft de vorige keer gezegd dat hij eerst de Heerlijke Rechten gaat invullen, maar dat is toch meer werk dan voorzien. Ik heb alles dat met het muntrecht te maken heeft klaar, maar om het momentum met de abdissen van Elten niet te verliezen, krijgen die nu eerst de aandacht. De laatste aanvulling daar is Agnes van Bronckhorst.

Als zijsprongetje is de verkoopakte van kasteel Raesfeld uit 1259 toegevoegd.


Tekst: Marcel Messing

Deel deze pagina
Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »