Update Berghapedia.nl 3 oktober 2023

Geplaatst op dinsdag 3 oktober 2023 om 18:32

Verre Neefs hoofdproject zijn momenteel de Berghse religieuzen. Zij die nog geen eigen pagina hebben, staan op de pagina Religieuzen. Degenen met al wel een eigen pagina zijn ondergebracht in de Categorie: Religieuzen.
Om daar een religieuze te vinden, moet de Berghapedia-bezoeker echter weten uit welke plaats de betreffende persoon kwam óf weten tot welke congregatie hij/zij behoorde. Dit is niet ideaal, dus wordt overwogen elke individuele religieuze ook te koppelen aan de overkoepelende categorie Religieuzen. Die dan wel erg groot wordt.

Enkele religieuzen die onlangs een eigen pagina hebben gekregen zijn:

en ook

Verder heeft een neef (oomzegger) van Marinus Antonius Smit materiaal aangeleverd. Met toestemming van de neef staat zijn oom nu als een van de weinigen expliciet als NSB'er op Berghapedia. Zoals te lezen is, is het geen zwart-wit verhaal. De neef stelt het op prijs dat dit genucanceerde beeld tot uitdrukking is gekomen.

De naam 'Smit' leidde naar Margaretha Johanna Maria Guurtje Louise Smit en haar collega Louise Pierrette Maria de Beer. Zij hadden allebei al een pagina, maar met alleen hun voorletters. Nu staan ze er met hun voornamen voluit en zijn hun pagina's aangevuld, met name die van juffrouw De Beer.

Groeten,

Marcel


Tip: Stel voor jouw Berghapedia omgeving in dat je óók wilt zoeken in de categorieën.
Hoe? Klik bij de zoekresultaten op 'UItgebreid' en slecteer daar de optie 'Categorie' en zoek opnieuw.

Mensen met een Berghapedia account kunnen dit instellen bij 'Voorkeuren'.


Meest actieve gebruikers in de afgelopen 30 dagen (in alfabetische volgorde):​


Nieuwe gebruikers:

  • -

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan door een account aan te vragen via Berghapdia.


Kijk ook eens naar: Nieuwe pagina's en Nieuwe bestanden

Tekst: Marcel Messing

Deel deze pagina