Update Dialectwerkgroep 26-03-2024

Geplaatst op woensdag 27 maart 2024 om 13:16

De dialectwarkgroep van de HKB presenteerde in 2023 't boek "Grammatica van 't Barghs" en de "Cursus Barghs" op de website van de vereniging.
Dit joor presenteert de warkgroep op 't Dialectcafé van 12 april zien ni-jste warkstuk: 't Barghs Laesplenkske. In samewarking met dialectoloog Lex Schaars zun de veur ons dialect kenmerkende klanke op 't Laesplenkske terechgekomme. Warkgroeplid Toon Hebing en HKB-huusdesigner Gaby Berendse hemme 't mooi vorm gegeve. 't Plenkske is onderdeel van de online Cursus Barghs, maor wudt op de Dialectaovend ook aangebaoje in de vorm van 'n mooie placemat, te koop veur € 2,50 p.st.

't bekende Zeddamse muziekduo Fris van de Draod treedt op en leent eur tekste ook veur 'n vrolijk taalpräötje äöver old en ni-j dialect deur warkgroeplid Harry Derksen. De samewarking tusse Stads-TV en dialectwarkgroep bliek uut de videoproducties "Naor de markt" en "Mien dörpke". Ook die zun op 12 april te zien.

De aanwezige dialectliefhebbers wudt tenslotte gevraog um eiges ook bi-j te drage. Toon Hebing geet met de microfoon de praottaofels langs um eur verhale op te hale.

12 april, Kultuurhuus Heitkamp, 19:30-21:30 u.

entree gratis

Tekst: Antoon Berentsen

Deel deze pagina