Update van Berghapedia maart 2018

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 om 17:35

Beschikbaarheid Berghapedia
Allereerst onze excuses vor het beperkt bschikbaar zijn van Berghapedia in de week van 7 maart 2018. Om onduidelijke redenen werd Berghapedia in een onderhouds-modus gezet en was niet meer beschikbaar. Vrijdagavond is dit - na een tip van Marcel Messing - door de Berghapedia beheerder Gert Willem Römer gerepareerd.

Wanneer u weer problemen heeft met Berghapedia meldt dit dan svp via ons contactformulier.
Wilt u ons helpen met het vullen en bijhouden van Berghapedia? Meldt u aan!

Voor de foto van dit artikel hebben we gekozen voor de Willekeurige Pagina, of-te-wel 'laat me eens iets zien dat ik niet zoek'. We zijn uitgekomen bij William Hugh Clayton.


Marcel Messing
Bij het aanmaken van nieuwe graven-pagina's kwam de Verre Neef via Oda_van_den_Bergh op Wijk_bij_Duurstede en via Catharina_van_den_Bergh op Breedenbroek.
Dit leidde tot het zijsprongetje om ook de pagina Berghse_bezittingen verder in te vullen.

Vanuit Helsinki mag de lente mag van mij komen (maar tot die tijd moet er nog heel wat sneeuw smelten hier).


Robert Bennink
Een actiepunt dat al een tijdje open stond was het om het uitzoekwerk van oa Marianne Verbeek betreffende de in Old Ni-js gepublicerde artikelen onder te brengen in Berghapedia. Dat - samen met het ontbreken van het grootste gedeelte van de pagina's van de 98 Old Ni-js edities - heeft me ertoe aangezet om de 63 ontbrekende pagina's aan te maken en daarin zoveel mogelijk data van de artikelen in onder te brengen. Hierbij is ook de keuze gemaakt om vrijwel lege pagina' s aan te maken die nog verder uitgezocht moeten worden. Ook een kopie van de voorpagina ontbreekt hier veelal nog.

Al deze nieuw aangemaakte pagina's hebben een extra categorie 'Beginnetje' gekregen om zo in beeld te houden wat er nog uitgezocht worden.


Nieuwe bestanden (foto's)
Bij de Nieuwe bestanden hebben afgelopen maand Marcel Messing, Antoine Booms en Sharon Maandag weer ca 46 foto's met de nodige verwijzingen aan onze verzameling toegevoegd.


Berghapedia Beginnetjes | Berghapedia Nieuwe Bestanden | Berghapedia Nieuwe Pagina's | Berghapedia Recente wijzigingen | Berghapedia Willekeurige Pagina

Tekst: Marcel Messing en Robert Bennink

Deel deze pagina
Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »