Bernard Engelbarts

Geplaatst op maandag 21 december 2015 om 20:38

Bernard Engelbarts was van 1966 tot 1985 onderwijzer te Kilder aan de Laetare-basisschool. Hij was zanger en auteur van een aantal liedjes in het dialect. De meest bekende, die in de gehele Achterhoek wordt meegezongen, is ""Mientje"", het lied waarin een man zijn vrouw vraagt om hem carnaval te laten vieren. Ook "" Dat plekske in de plantage"" is in Bergh zeer bekend. Samen met de Berghse Hofkapel heeft Bernard deze liedjes in een studio in Limburg opgenomen.

Op 28 maart 1969 heeft hij in het radio programma van RONO "Zo maor der tussendoor." een drietal liedjes ten gehore gebracht (Het plekske in de Plantage, De Juffrouw en het leid van de Berghse Brandweer). Hij werd hierbij begeleid door B. van Oort bas - , Kees Huybrechts - piano en Jos Alofs drums.

Voor Kilder heeft hij het lied Ik vroag mien af... geschreven. Die later ook veel is gezongen door Riekie Thijsen-Elshof De twee zonen van Bernard en Mientje, Bart en Kees maakten jaren later ook een CD met nummers in het dialect. De CD heet Misschien leave we nog 'n uurke. Er stonden ook een paar nummers op van Bernard.

Deel deze pagina