Jeus Rulof

Geplaatst op zondag 20 december 2015 om 19:47

Jozef (in het Geldersplat ‘Jeus’) Rulof werd op zondagavond 20 februari 1898 in 's-Heerenberg als derde kind geboren in het gezin van de 27 jarige Christina Hulst (‘Crisje’) en de evenoude Hendrik Franciscus Rulof (‘Lange Hendrik’). De familie Rulof woonde in een kleine woning aan de toenmalige Grintweg 138 (tegenwoordig de Zeddamseweg 36/38) dat in 1890 was gebouwd door de toenmalige Arbeids Bouwvereniging. Jeus had als bijnaam Biggetje Rulof.

Zijn ouders en de omgeving hadden al snel onderkend dat Jozef een bijzonder ventje was: "Chris, deze het oge in zien kop als hemele", was een van de uitspraken. Het gezin Rulof had zeven kinderen. Het was een warm gezin met een sterke onderlinge band.

Jozef Rulof was een dromerige jongen, die vanaf zijn geboorte sterk paranormaal begaafd was. Hij was helderziend, helderhorend en hij kon genezen door handoplegging. Vanaf zijn kindertijd was hij een echte denker, hij probeerde het leven te doorgronden en voor zichzelf te verklaren. Op de lagere school was Jozef nauwelijks geïnteresseerd in de lessen maar zwierf in gedachten liever door de bossen en velden van 't Peeske en rond Stokkum. Daarbij werd hij, zoals hij vertelde, steeds vergezeld door een lichtuitstralende persoonlijkheid uit de astrale wereld. Deze lichtuitstralende persoonlijkheid was voor Jozef Rulof even werkelijk als zijn ouders of buren, zei dat hij een Meester was, die hem boodschappen wilde overbrengen. Als kind van vijf vertelde de kleine Jozef Rulof al aan iedereen dat hij later boeken zou gaan schrijven.

Lees meer op Berghapedia

Deel deze pagina