Horeca

Geplaatst op zondag 20 december 2015 om 15:47 — Laatst bijgewerkt op woensdag 30 december 2015 om 11:39

De horeca is de bedrijfstak die alle eet- en drinkgelegenheden en hotels omvat. Het woord is een lettergreepwoord, gevormd uit de woorden hotel, restaurant en café.

De gemeente Bergh heeft - evenals vele oudere steden en dan mn de grenssteden - een lange historie van horeca gelegenheden en ook uitbaters van deze gelegenheden. In dit hoofdstuk een bloemlezing.

't Peeske in Beek

Beek - 't Peeske

Type: Uitspanning
Adres: Peeskesweg 12 in Beek

Uitspanning 't Peeske bij het bergmeer 't Peeske in Beek ligt aan de de route van de fietstocht die de Heemkundekring Bergh heeft samengesteld.

't Peeske is gelegen in de Montferlandse bossen. Het hoogst gelegen meertje deed eind negentiende eeuw dienst als waterbuffer voor een bovenslagwatermolen waarmee graan werd gemalen tot meel, de basis voor brood. Het waterrad is al lang verdwenen, maar bij het Peeske kunt u nog steeds genieten van heerlijke broodjes en pasta's.
Even uitrusten na een wandeling door de mooie Beekse bossen, met een kopje koffie en een lekker stukje gebak of een drankje.

Links: Berghapedia | Google Maps |'t Peeske |

Hotel Zonneheuvel in Beek [1962]

Beek - Zonneheuvel

Type: Hotel
Adres: Schaapsdrift 12 in Beek

Hotel Zonneheuvel in Beek is gestart door Gerrit en Lien Rosendaal in 1962 met acht bedden.
Het is een familiebedrijf. Zoon Gerard is de huidige (1996) eigenaar van dit hotel met 45 bedden.

Links: Berghapedia | Google Maps | Zonneheuvel | Wikipedia

Heeren Dubbel in 's-Heerenberg

's-Heerenberg - Heeren Dubbel

Type: Cafe
Adres: Hof van Bergh 8 in 's-Heerenberg
Alias: Theehuis

Kasteel Café Heeren Dubbel is gevestigd in het oude Koetshuis op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg. Via de ophaalbrug loopt u over de slotgracht naar de voorburcht van het kasteel. Aan de rechterkant bevindt zich het oude Koetshuis en het terras van het Kasteel Café. U kijkt op het terras uit op het imposante kasteel. Deze unieke locatie maakt Heeren Dubbel een bijzondere horecagelegenheid.

Links: Berghapedia | Google Maps | Heeren Dubbel | Huis Bergh

Pension 't Hofke in 's-Heerenberg

's-Heerenberg - 't Hofke

Type: Pension
Adres: hoek Van Heeklaan / Daltuin in 's-Heerenberg

Dit pension stond in 's-Heerenberg op de hoek van de Van Heeklaan en de Daltuin. Het pension was in handen van de familie Ketelaar-Wolf. De familie Ketelaar-Wolf had voorheen tot 1965 een pension op de Stokkumseweg. Het huis aan de Van Heeklaan 17 is gebouwd in 1965 en tot ca. 1990 in gebruik geweest als hotel-pension. Het hotel had zes slaapkamers op de eerste verdieping en vier slaapkamers in het souterrain.

Links: Berghapedia | Google Maps

's-Heerenberg - Hotel de Lantscroon (2015)
Deel deze pagina