3 Woordenboeken

Geplaatst op zondag 13 maart 2022 om 21:25

'n Trop Barghse Weurd

Het woordenboek van het Berghs dialect ’n Trop Barghse Weurd van de hand van Henk Harmsen verscheen als deel 3 in de serie Telgen van het WALD in 1982. In 2020 is de dialectwerkgroep begonnen met de digitalisering van dat woordenboek. Het bestand wordt in de vertaalrichtingen Berghs-Standaardnederlands en Standaardnederlands-Berghs toegankelijk gemaakt en zal in de loop van 2022 verschijnen op Berghapedia, de encyclopedie van het Land van Bergh.

Op dit moment (2021) bevindt zich al een klein deel van het woordenboek op Categorie:'n Trop Barghse Weurd - Berghapedia

WALD

Het Woordenboek van de Achterhoekse en Liemerse Dialecten (WALD) bestaat (2021) uit 12 delen. ** Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (Ecal) heeft besloten om de nieuwste delen (vanaf deel 12: De mens en zien wark-B) uitsluitend als download in pdf-formaat aan te bieden. De dialectwerkgroep biedt daarom voor degenen die het boek als aanvulling op de voorgaande delen in fysieke vorm willen aanschaffen de mogelijkheid daartoe.

Het boek is voor de prijs van € 19,95 te bestellen op http://www.boekenbestellen.nl/boek/wald12

Deel deze pagina