Nr. 13 Henk Harmsen enToin de Ruiter aover 'n Trop Barghse weurd, Paose en Palmpaose

Geplaatst op zondag 4 februari 2018 om 19:32

Henk Harmsen en Toin de Ruiter aover dialect en paose.

Luustere of downloaden van de MP3

Dizze podcast is t’r een uut ’n serie geluudsopnamen die zun gemaak deur Toin de Ruiter (l) en Henk Harmsen (r) gedurende de jaren 1994 en 1995 en zun uutgezonde deur Optimaal FM in de jaore 1994 en 1995.

De onderwarpe die wiere behandeld ware onder andere ’t Barghs dialec en reportages oaver plaatse in Bargh en Ummelanden en verhale uut de streek.

Henk Harmsen put uut zin boek ’n Trop Barghse weurd en vertelt vedder aover olde gebruuke rond paose en palmpaose in Bargh.

'n Trop Barghse Weurd het Henk samen met Dr. Lex Schaars van ’t Staring Instituut in Durkum geschreve.

’t Is een van de hoogtepunte in ’t Barghse dialeconderzuuk en is ’t dadde deel in de succesvolle ri-j Telgen van 't WALD.

Het boek is nog steeds te koop bi-j de Heemkundekring (openingstijden)

Henk Harmsen, geboren en getogen in Stökkum en tot zin aoverlijde daor woonachtig, is één van de oprichters van de Heemkundekring Bergh en was tot in 2017 in ’t dagelijks leaven journalist bi-j de Gelderlander. In zin vri-je tied was hi-j völ bezig met de plaatselijke en regionale cultuurgeschiedenis. D’r zun inmiddels aardig wat buuk die hi-j geschreve het. Naos ’n Trop Barghse Weurd o.a. 'Sint Oswaldusgilde Zeddam 350 jaor', 'Boerejeugd op de grens' en 'Lengel van Zwarte Brug tot Rooie Darp'.

Toin de Ruiter is geboren in Loerbaek en woont now in Zeddam. Hij was jaorelang werkzaam veur radio Optimaal FM, ’t lokale radiostation van o.a. Bargh.

A-j meer wilt wette, stuur dan mor ’n mailtje naor: info@heemkunde.nl

Tekst: Hans Hegman

Deel deze pagina