2016-11-06 Nieuw op Berghapedia

Geplaatst op zondag 6 november 2016 om 16:51

Alleereerst onze excuses dat bij de vorige nieuwsbrief de links naar de betreffende pagina's zijn weggevallen. Dit is in het artikel op de website rechtgetrokken en hopelijk is ook daarmee de uiterst interessante ontdekking van Marcel tot zijn recht gekomen.

Wat is er toegevoegd en gewijzigd op Berghapedia?
Marcel Messing neemt ons mee.

Intussen ga ik verder met de predikanten. Vermeldenswaard is dit keer Gerard Karel van der Horst [link]. Hij heeft, net als zijn twee opvolgers, niet alleen in 's-Heerenberg gestaan, maar tegelijkertijd ook in Emmerik (zie punt 2, 'De Nederlands-Hervormde Kerk in Emmerik' op Van der Horsts pagina [link]).
Op de pagina van opvolger Gerardus van der Leeuw [link] heb ik de gescande tekst vervangen door een eigen tekst. De enige nieuwe toegevoegde dominee is Johan van Gesseler

Een ander onderdeel van mijn werkzaamheden op Berghapedia is het toekennen van zgn categorieën. Dit kan gerust bestempeld worden als 'monnikenwerk' maar geeft de gebruiker en ook de schrijver op Berghapedia veel meer mogelijkheden om verbanden aan te geven. De eindstreep lijkt langzaam in zicht te komen, met nog ongeveer 800 pagina's te gaan.

Groeten uit winters (al helemaal wit) Helsinki,

Marcel

Links: Archief Nieuwsbrieven | Artikel vorige update Berghapedia


Nieuwe pagina's in Berghapedia kunt u altijd vinden onder: [link]
Recente wijzigingen in Berghapedia kunt u altijd vinden onder: [link]
Categoriën van Berghapedia zijn te vinden onder: [link]

Tekst: Marcel Messing

Deel deze pagina


Meer agendapunten »

Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »