Update van Marcel Messing over Berghapdia

Geplaatst op woensdag 15 maart 2017 om 21:20

Waarom beginnen we met een vreemde kaart buiten onze Berghse grenzen? De kenners weten dat Marcel Messing - een van onze grote schrijvers van Berghapedia - in Helsinki woont. In deze tijd van digitalisering speelt de afstand geen rol meer en kan Marcel ons aller Berghapedia blijven verrijken met nieuwe informatie.
Wilt u dat ook? Heeft u infomatie die wij nog niet ontsloten hebben? Meldt u aan!


Marcel Messing, Helsinki 14-03-2017

Ik ben verder gegaan met de pagina's over Berghse militairen uit de tijd van Napoleon. Op deze plek op Berghapedia staat naast achtergrondinformatie ook een namenlijst. Aan de hand van foto's die Marianne Verbeek bij het ECAL heeft gemaakt, staat er op deze pagina ook uitleg over de lijst van twaalf vermiste Zeddamse militairen.

Het blijkt dat sommige van die Berghse mannen een onverwachte loopbaan als soldaat hebben gehad, zoals bijvoorbeeld Everhard Winters en Bernard Wiskamp. Een andere verrassing is aangedragen door Leo Raben uit Loerbeek, die zijn voorvader Cornelius Raaben op Berghapedia zag staan. Leo kon melden dat na twee eeuwen het verhaal zijn voorvaders terugkeer naar Loerbeek nog steeds in zijn familie bekend is.

Verder heeft Chris van Keulen zijn vader herkend op een foto die hij op Berghapedia tegenkwam. Zodoende kon ik twee nieuwe pagina's maken over leden van het onderwijzend personeel van de Willibrordusschool in 's-Heerenberg: [pagina 1] en [pagina 2].

Dat was 't voor deze keer.

Veel groeten, Marcel

Tekst: Marcel Messing

Deel deze pagina


Meer agendapunten »

Canon van BerghLid worden van de HKB?'t Raethuys
Bestel hier »