Lezing "Verrassend Montferland", door Ad van Roosendaal en Anneke Zonneveld

Geplaatst op zondag 26 maart 2017 om 16:38

Donderdag 23 maart werd er door de HKB een lezing georganiseerd in het Barghse Huus te 's-Heerenberg. De titel was "Verrassend Montferland" en werd verzorgd door Ad van Roosendaal en Anneke Zonneveld.

De filmzaal van het Barghse Huus had net aan voldoende plekken voor de vele geïntereseerden voor deze lezing. Frits Frauenfelder deed namens de HKB de introductie en na een korte beschrijving van de rolverdeling tussen Ad en Anneke kon de film gestart worden. Hierin werden we meegenomen in de schoonheid van het Berghse landschap en de diversiteit van de natuur in en rond het Montferland. We werden getrakteerd op een - met muziek omlijste - combinatie van foto- en filmmateriaal van al wat zwemt, kruipt, loopt en vliegt zo vlak naast de deur. Er werd wat langer stilgestaan bij de amfibieën, dassen, vossen en het kortstondige bezoek van de wespendief. We hebben ook een klein doorkijkje gekregen van de geïnvestereerde tijd en energie die nodig is om dit materiaal te kunnen schieten.
Al met al een bijzondere lezing dat op een stevig applaus van het publiek kon rekenen.

Als bijlage een aantal foto's die genomen zijn tijdens de lezing, maar die niet kunnen tippen aan de helderheid, detaillering en kleurintensiteit van de werkelijke opnames.

Linkjes: Ad van Roosendaal | Dassenoversteek | Das en boom | Bergher bos

Tekst: Robert Bennink

Deel deze pagina


Meer agendapunten »

Canon van BerghLid worden van de HKB?'t Raethuys
Bestel hier »