HKB Berghapedia is naar de nieuwe server verhuisd

Geplaatst op zondag 17 juni 2018 om 17:00

Het heeft wat doorlooptijd nodig gehad, maar uiteindelijk is HKB's eigen wiki - Berghapedia - overgezet naar de eigen HKB server. Bij deze verhuizing is ook gelijk alle software vervangen door de meest recente versie.

Dit was een complexe puzzel die de nodige hoofdbrekens heeft gekost. Kenmerkende visuele verschillen zijn: Het zoekvenster zit nu rechtsboven (ipv links onder); de kleur rond het logo is grijs (ipv geel). Toch blijft het bijzonder, een heemkundige vereniging met een eigen wikipedia ...

Hieronder de email die naar de Berghapedia-gemeenschap is verstuurd.


Beste Berghapediaan,

Het heeft wat werk gekost van Robert Bennink, Peter Jonkers en mijzelf, maar de vernieuwde Berghapedia er zijn, zie www.berghapedia.nl. Berghapedia is namelijk gemigreerd naar onze eigen server. En er is een update geïnstalleerd. De nieuwe versie is onder andere te herkennen aan het “zoekveld” rechts bovenaan de pagina. Dit zoekveld stond bij de oude/vorige versie in de linker navigatiekolom.

Wanneer u Berghapedia bezoekt en nog de oude/vorige versie van Berghapedia wordt getoond, moet u de zogenaamde “cache” van uw internetbrowser leegmaken. Instructies voor het legen van de cache hangt af van de browser die u gebruikt. Voor instructies voor uw browser gaat u naar https://www.compubase.nl/tijdelijke-internetbestanden-browser-cache-wissen Er wordt aangeraden om daarna uw computer opnieuw op te starten.

Ons werk is nog niet helemaal klaar. De kaartfunctie (GoogleMaps) wordt namelijk niet langer door Google ondersteund. We hebben daarom een ander extensie, Maps genaamd, moeten installeren. We zullen de komende tijd de inmiddels ingevoerde “Goole Maps”-kaarten op de verschillende pagina’s “vertalen” naar de nieuwe Maps syntax. Ook zal er t.z.t. op de hulppagina van Berghapedia een instructie geplaatst worden, waarmee u zelf kaarten kunt (laten) weergegven op pagina's van Berghapedia.

Ondanks dat we veel getest hebben, kan het zijn dat u toch tegen problemen of onvolkomenheden aanloopt. Deze dan a.u.b. aan ons melden.

Groeten, Gert-willem Römer

Tekst: Gert-Willem Römer en Robert Bennink

Deel deze pagina
Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »