Nieuw op Berghapedia juli 2016

Geplaatst op zaterdag 16 juli 2016 om 15:55

Benny Schuurman heeft zich bezig gehouden met de actuele stand van zaken van de graven op het Joodse kerkhof in ’s-Heerenberg. Zijn artikel met uitgebreide foto’s is hier te vinden. Benny heeft ook foto’s van oude ansichten toegevoegd van oude Lengelse panden, van het Tolhuis in Zeddam die hier te vinden zijn, en van hotel Heinink in ’s-Heerenberg.

Marcel Messing heeft een pagina toegevoegd over de evacué Hent van Eck en zijn gezin, die bij Nol van Schriek in Vinkwijk onderdak hebben gevonden. Daarbij zijn ook foto's toegevoegd aan de pagina van Nol van Schriek. Op een daarvan zit hij op de kar waarmee hij op 31 maart 1945
is omgekomen.

Verder heeft hij nu alle straten-pagina's gecategoriseerd. Dat heeft tot enkele nieuwe pagina's geleid, zoals die over Antonius Beijer (pater Paulus) en professor Wöbel.

Kijkt u hier even na of uw straat ook genoemd wordt? Correcties en interessante aanvullingen kunt u doorgeven aan de Heemkundekring.

Antoine Booms voegt hieraan toe: 'In naovolging van Marcel zien actie heb ik bi-j 'n groot aantal straotepagina's de bewoners anno 1959 toegevoeg. Dit wödt in de loop van de tied nog wiejer uutgebreid.'

Deel deze pagina


Meer agendapunten »

Canon van BerghLid worden van de HKB?'t Raethuys
Bestel hier »