Nieuws van de dialectwerkgroep juni 2019

Geplaatst op vrijdag 28 juni 2019 om 22:12

De dialectwerkgroep heeft nog steeds geen enkel nieuw lid mogen begroeten, dus blijven we het volgende roepen.

De HKB-dialectwerkgroep is begonne met ‘n interview-project met Barghse platpraoters. Doel is ons prachtige plat vas te legge via audio-opnames met minse die iets te zegge hemme. Iets aover wat ze in hun laeve metgemaak hemme. Iets aover hun stad of darp. Of gewoon ’t verhaal van hun familie, hoe die in Bargh terech kwam en zich verspreidde. De groep zuch minse die zich wille laote interviewe of tips naor minse die absoluut ’s geïnterviewd zolle motte worre. Maor veural zuch de warkgroep minse die aan interviews en de uutwarking doorvan wille metwarke. De groep wark aan de uutbreiding van Barghse woordeboek ’n Trop Barghse Weurd en publiceert verhale via de website en de plaatselijke media. Contactformulier, 'Bericht Voor': Dialectgroep.

Elke maond verschient op deze website het Woord van de Maond. Dialectweurd worre onderzoch op betekenis en herkomst. ’t Woord van de Maond juli zal zun: ‘bloeie’! Laezers worre graag uutgeneudigd um doorop te reagere en um tips te geve voor ni-je weurd.

Berghapedia
De grote streekhistoricus Toon (A.G. van Dalen) verdient meer aandacht in Berghapedia. Voor een artikel over hem vraagt de redactie om informatie en informanten. Wie heeft krantenartikelen, handschriften en anderszins materiaal over hem? Of wie kan over ontmoetingen/gesprekken met Van Dalen vertellen? Reacties naar Contactformulier, 'Bericht Voor': Dialectgroep.

Tekst: Antoon Berentsen

Deel deze pagina