Update Berghapedia 12-02-2022

Geplaatst op zaterdag 12 februari 2022 om 16:06

Een samenvatting van wat de Verre Neef de laatste tijd heeft uitgespookt.

Groeten vanuit sneeuwwit ('n dik pak) Helsinki, Marcel


Antoine Booms heeft in de kerstvakantie "Jeus van moeder Crisje" gelezen, en kwam daarin de KNIL-soldaat Jan Kniep tegen. Wie was dat in het echt, wilde hij weten, en vroeg Verre Neef dit uit te zoeken. Dat is Verre Neef gelukt en hij heeft deze pagina gemaakt: Johannes Kniest.

Antoine las ook dat enkele broers van Jeus Rulof naar Amerika zijn geëmigreerd. Dat is iets voor de categorie Emigranten dacht hij. Verre Neef heeft het verder uitgezocht, zodat er nu een hele categorie Rulof is.

Van het een kwam het ander, want naast het boek "Jeus van moeder Crisje" is er ook het boek ''Jeus" met illustraties van Anton Pieck. Zijn tekeningen zijn nu te vinden in de categorie Anton Pieck.

De tekeningen van Anton Pieck leidden naar de 17e-eeuwse tekenaar Jacobus Stellingwerff die in zijn tijd meerdere Berghse gebouwen heeft getekend.

Nog even terug naar de KNIL-soldaat Johannes Kniest. Hij gaf aanleiding de andere Berghse KNIL-militairen nog eens nader te onderzoeken. De KNIL'ers uit de jaren 1942-1945 (de oorlogsjaren in Azië) zijn intussen aangevuld, de een wat meer dan de ander, in de categorie KNIL-militairen 1942-1945.

Op de pagina van Wim Derksen heeft Verre Neef zich een uitstapje naar Finland geoorloofd: Derksen,_Wilhelmus_Antonius#Het_lot_van_de_Gelderland.
Aan de andere KNIL'ers wordt nog gewerkt.


Actieve gebruikers (in alfabetische volgorde):​


Nieuwe gebruikers:


Tekst: Marcel Messing

Deel deze pagina