Update Berghapedia 18-11-2022

Geplaatst op vrijdag 18 november 2022 om 7:53

Een vraag die via het contactformulier bij de HKB binnenkwam, wees Verre Neef op de dossiers over Nederlandse oorlogsgraven in het Nationaal Archief. Hij is nu bezig relevante informatie daaruit toe te voegen aan de pagina's van de Nederlandse oorlogsslachtoffers op Berghapedia. De stoffelijke resten van de meeste van hen zijn inmiddels herbegraven op het Ereveld Loenen of op het Militaire Ereveld Grebbeberg.

Als eerste zijn de dossiers doorgenomen van de oorlogsslachtoffers die begraven zijn geweest op de algemene begraafplaats aan de Oude Doetinchemseweg in 's-Heerenberg. Zij zijn samengebracht in de categorie Nederlandse oorlogsgraven 's-Heerenberg.

Het bleek dat de algemene begraafplaats destijds nog een katholieke begraafplaats was. De geschiedenis van deze begraafplaats is daarom wat nader uitgezocht. Antoine Booms leverde enkele foto's aan, zodat de pagina er nu zo uitziet: Algemene Begraafplaats 's-Heerenberg.

De dossiers van de oorlogsslachtoffers die tijdelijk werden begraven op de protestantse begraafplaats in 's-Heerenberg, worden nu doorgenomen.

Groeten, Marcel


Actieve gebruikers in de afgelopen 30 dagen (in alfabetische volgorde):​


Nieuwe gebruikers:

  • -

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om gelijk een account aan te vragen via Berghapdia.


Tekst: Marcel Messing

Deel deze pagina