Verrassingsbezoek van onze Finse vestiging op hemelvaartsdag 2023

Geplaatst op zaterdag 3 juni 2023 om 15:35

Op Hemelvaartsdag werden we verrast met een bezoek van onze Finse Verre Neef en zijn familie. Verre Neef, bij ons heel soms ook wel Marcel genoemd, is de grote motor achter het Berghapediaproject van de Heemkundekring. Hij wordt hierin bijgestaan door bestuurslid Robert Bennink, die tevens de website beheert en onderhoudt.

Na een korte ontmoeting met enkele heemkundevrienden en aansluitend een kleine lunch in 't Raethuys stond een historische stadswandeling en een bezoek aan het Stadsmuseum Bergh op de planning. Inmiddels is de vakantie weer teneinde en zit Neef Marcel weer op zijn plek in de Universiteit van Helsinki, waar hij als analist werkzaam is in het laboratorium.

Begin 2007 startte de documentatiegroep van de HKB de online encyclopedie. De doelstelling van dit project is om historische informatie uit het land van Bergh en haar naaste omgeving zoveel mogelijk te bewaren en ter beschikking te stellen aan het publiek. Eén van de vaste auteurs was van meet af aan Marcel Messing. Al jaren is hij de eindredacteur van Berghapedia en heeft over de meest uiteenlopende onderwerpen heel wat bijdragen geschreven. Zijn niet aflatende enthousiasme inspireert anderen, om ook een bijdrage te leveren aan de encyclopedie. ‘n Voorwaarde is dat de artikelen, foto’s en pagina’s betrekking moeten hebben op de voormalige gemeente Bergh. De Verre Neef ziet telkens toe dat de geplaatste bestanden feitelijk juist zijn en dat Berghapedia er op en top verzorgd en goed werkend uitziet. En dat lukt hem prima! Momenteel zijn er ruim 7000 artikelen en een kleine 10.000 bestanden te vinden op Berghapedia.

Lijkt het jou wat om hier ook aan mee te werken, neem dan contact op via het contactformulier op de website van de Heemkundekring. (Kies bij ‘Bericht voor’: Website-Berghapedia). Bij meerdere aanmeldingen behoort een uitlegworkshop in ’t Raethuys tot de mogelijkheden.

Hopelijk zien we Marcel volgend jaar weer terug in ons Heemkundehuus.

Op de foto zien we v.l.n.r.: Eduard Spaan, Marianne Verbeek-Korthof, Bart Hendricksen, Verre Neef Marcel en Edwin Zweers. (Foto Bart Hendricksen)

Gebruikte links:

Tekst: Marianne Verbeek

Deel deze pagina