Video's 'De 7 werken van barmhartigheid' uit 2006 nu op ons Youtube-kanaal

Geplaatst op dinsdag 5 mei 2020 om 15:08

In 2006 wist de Foto- en filmgroep van de HKB, met vrij simpele video-apparatuur, een mooie impressie neer te zetten van de historische opvoering van "De 7 werken van barmhartigheid”. Dit docudrama zal vast dierbare herinneringen oproepen bij veel Berghse inwoners. En misschien ben jijzelf wel figurant geweest destijds. Wij zijn benieuwd naar de reacties op onze Facebookpagina. Over enkele dagen lees je op de website van de Heemkundekring Bergh meer informatie over het verhaal achter deze opvoering en over de boeiende historie van Het Gasthuis te ‘s-Heerenberg in wiens opdracht het FF-team deze video maakte.

De video’s van 6 (van de 7) werken van barmhartigheid gemaakt door de Foto- en filmgroep en met medewerking van vele Berghenaren zijn te zien op het YouTubekanaal van de HKB vanaf 4 mei en vervolgens op de hieronder genoemde data:

  • Zondag 3 mei - 'Vreemdelingen herbergen'
  • Zaterdag 9 mei - 'Hongerigen spijzen'
  • Zaterdag 16 mei - 'Naakten kleden'
  • Zaterdag 23 mei - 'Dorstigen laven'
  • Zaterdag 30 mei - 'Zieken verzorgen'
  • Zaterdag 6 juni - 'Doden begraven' en 'Nalatenschap'


Voorafgaand aan deel 1 is er een inleiding, na elk deel volgt een korte aftiteling met namen van figuranten en het laatste deel wordt besloten met een scene over de verdeling van de nalatenschap, een complete aftiteling en een korte foto-impressie van de opnamelocaties.

Er zijn nog enkele DVD’s met daarop de complete serie op voorraad. Bestellen kan via mailadres bergh-expresse@heemkunde.nl, de DVD kost slechts € 5,--
Maar…. OP = OP. Dus wees er snel bij.

Tekst: Marianne Verbeek

Deel deze pagina
Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »