5 Grammatica van 't Barghs (GRAB)

Geplaatst op donderdag 16 december 2021 om 20:57 — Laatst bijgewerkt op vrijdag 21 januari 2022 om 10:20

De Grammatica van ’t Barghs werd in 2021 door twee leden van de dialectwerkgroep samengesteld: Harry Derksen (auteur) en Antoon Berentsen (advisering en layout). Het werd door de HKB uitgegeven en in december onder de leden van de vereniging verspreid. Het boek omvat 68 pagina’s. Beschreven worden zowel de klanken als de woordsoorten van het in Bergh gesproken dialect. Daarbij gaat het steeds om een vergelijking met het standaard-Nederlands. In een bijlage geven een aantal kaarten een indruk van de plaats van het Berghs in het Nederlands dialectlandschap.

Het boekje ligt nu te koop bij de Primera en Het Kachelhöltje, beide in 's-Heerenberg en ze kunnen het ook bestellen via het contactformulier (bericht voor Werkgroepen Dialectgroep) .

Tekst: Dialect

Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys