Collecties

Geplaatst op donderdag 26 mei 2022 om 18:28

De oorspronkelijke uitgebreide bibliotheek en documentatie van John Thoben vormt nu de basis van de bibliotheek en het documentatiecentrum van de Heemkundekring Bergh. Uit eerbetoon aan John wordt het de 'John Thoben Bibliotheek' genoemd.

Bibliotheek

De oorspronkelijke uitgebreide bibliotheek van John Thoben vormt nu de basis van de bibliotheek van de Heemkundekring Bergh. Duizenden boeken over de grensstreek van Bergh kunt u hier vinden.

Beeldcollectie

In de loop der jaren heeft John een uitgebreide hoeveelheid foto's en andere afbeeldingen verzameld van historische onderwerpen uit de wijde regio. Deze collectie bevindt zich in het Heemkundehuus ('t Raethuys) en wordt op dit moment verwerkt.

Documentatie

De medewerkers van de stichting hebben van de meeste plaatsen in het werkgebied en uit de directe omgeving daarvan een groot aantal gegevens gedigitaliseerd.

John heeft in zijn arbeidzaam leven een uitgebreide documentatie opgebouwd. Deze bevond zich tot zijn overlijden in het 'kantoortje' achter zijn huis. De documentatie bevindt zich nu in het Heemkundehuus in 's-Heerenberg en wordt beheerd door de Heemkundekring Bergh.

In de toekomst zult u daarover meer informatie op deze website kunnen vinden.

Deel deze pagina