Mengelberg en de St. Pancratiuskerk

Geplaatst op maandag 18 januari 2021 om 20:49 — Laatst bijgewerkt op maandag 18 januari 2021 om 21:01

Tot april 2022 is in Stadsmuseum Bergh en de St. Pancratiuskerk in ’s-Heerenberg de prachtige tentoonstelling 'Echo van de Middeleeuwen' te zien. Deze laat o.a. de ontstaansgeschiedenis van de St. Pancratiuskerk en vele kerken in de Liemers zien en zet beeldend kunstenaar F.W. Mengelberg centraal.

De kunstcollectie van Mengelberg is 100 jaar geleden door J.H. van Heek uit diens nalatenschap aangekocht en is sindsdien in Huis Bergh te bewonderen (zie huisbergh.nl). Ze diende als inspiratiebron voor Mengelbergs kerkelijke kunst, waarvan ook voorbeelden in de St. Pancratiuskerk te vinden zijn.

Net als elk museum en zoveel andere mooie locaties in Nederland, is helaas ook het Stadsmuseum Bergh vanwege corona gesloten voor bezoekers. Het kabinet geeft aan dat dat nog tot 9 februari duurt. Op 2 februari zal een besluit worden genomen.

Het Stadsmuseum hoopt dat het in ieder geval bij het begin van het zomerseizoen op 1 april weer open kan zijn en dat dan ook de rondleidingen en stadswandelingen o.l.v. een gids weer kunnen plaatsvinden.

Houd voor meer informatie de website www.stadsmuseumbergh.nl in de gaten.

Tekst: Antoon Berentsen

Deel deze pagina
Canon van BerghDialect - cursus Barghs't Raethuys
Bestel hier »