Sint Jozef de timmerman

Geplaatst op zondag 13 december 2015 om 20:46

De heer G van Breemen, oud-burgemeester van Bergh, presenteerde onlangs een familieboek over het geslacht Van Breemen. Daarin staan in het hoofdstuk 'Uit de gemeentelijke koker' ook herinneringen aan Bergh.
De Heemkundekring mocht uit het boek citeren.

De burgemeester vertelt:
Voor bepaalde raadsleden was de rondvraag aan het eind van de vergadering de springplank om 'de krant te halen'. Er kwamen dan ook de meest onverwachte vragen, waarop geen direct antwoord mogelijk was, en zoiets betekende dan wel een krantenartikel.
Bij een uitgevoerde ruilverkaveling was er wat minder zorgvuldig omgesprongen met een Mariakapelletje in Vethuizen, waardoor aan het houten dak schade was ontstaan. De vraag van het raadslid was, of hierin van gemeentewege kon worden voorzien.

Nu wilde het geval dat een trouwe bezoeker van de raadsvergaderingen - een man met een stemvolume van een ongehoord aantal decibellen - ineens van de tribune riep: 'Van gemeentewege??? Onzin! Jozef is toch eiges timmerman en geen beunhaas!'

Wel jammer dat zoiets niet in de notulen van de raadsvergadering kan worden opgenomen. Maar nu gaat de humor toch niet verloren.

Mariakape vethuizen
Deel deze pagina